Trellegräv spontar för charmiga gathus vid kanalen i Lomma

Hem Blogg Trellegräv spontar för charmiga gathus vid kanalen i Lomma
4 april, 2018

Lomma växer så det knakar, under de senaste fem åren har inflyttningen till Lomma ökat markant och det är framförallt barnfamiljer, som väljer att bosätta sig i kommunen.

Hamn och kringliggande områden växer varsamt fram för den nya lokalbefolkningen och kommunen har lagt en ambitiös tillväxtplan för bostadsbebyggelsen.

JM är en av de aktörer som fått förtroendet att bygga upp de nya bostadsområdena i och  kring Lomma. Ett av dessa är kvarteret Ankaret i Lomma Strandstad.

Trellegräv AB har fått uppdraget att sponta för de 58 bostäder som kvarteret kommer inrymma.

Projektledare Rickard Thor berättar om projektet.

-JM satsar verkligen när det gäller bostadsbyggandet. Kvarteret Ankaret kommer bli ett härligt kvarter med närhet till både strand och hav.

-Vårt uppdrag genomförs i flera etapper och vi har varit en del av projektet under de senaste 10 åren. Vi har spontat för kanaler och ett flertal bostadshus samt rivit byggnaderna från gamla Eternitfabriken.

-Det senaste objektet, Kv 13 Ankaret innebär spontning för själva byggnationen av det bostadshus och lägenheter som skall byggas. Vi är givetvis glada att få vara en del av denna satsning i Lomma kommun på uppdrag av JM.

Tillväxt Lomma:

  • Lomma kommun är en av de tre kommuner i Öresundsområdet som växer snabbast.
  • 2016 uppgick invånarantalet till 23 877 personer. Vid årsskiftet 2020/2021 förväntas folkmängden uppgå till totalt 25 455 personer.
  • Kommunens största åldersgrupp är 5-14 år tätt följt efter 40-49 åringar.

Källor:

Dela detta: